Diet Pelbagai Sakit


Gastric Bypass Diet Rencana

Makan Setelah Bedah Bypass Lambung

operasi bypass lambung mempunyai kesan besar pada pola makan dan kebiasaan makan dari semua pesakit. Jika anda mempertimbangkan operasi penurunan berat badan yang mengandungi, berikut adalah beberapa panduan ringkas tentang kesan diet dan makanan yang anda inginkan.
Gastric Bypass Diet Rencana Sistem pencernaan Baru Setelah Bedah Bypass Lambung
Pesakit obesiti yang mengandungi operasi bypass lambung akan mempunyai sistem pencernaan yang baru. Alih-alih boleh makan makanan sebanyak yang mereka suka, dan memilikinya melewati perut berukuran normal kemudian ke usus kecil mereka untuk pencernaan, pesakit diminta untuk menukar sepenuhnya baik jumlah dan jenis makanan diet mereka makan.
   1.       Perut Pengurangan Berarti Kurang Makan di Bypass Lambung Diet Plan - Operasi bypass lambung mengurangkan saiz perut dari melon saiz-saiz telur. Ini bermakna kelantangan makanan yang dicerna bahawa beg perut baru boleh terus berkurang daripada 1 liter untuk sekitar 1 ons, atau 2 sudu makan. Untuk alasan ini, pesakit bypass lambung harus belajar kebiasaan diet baru - khususnya mereka perlu belajar untuk makan lebih sedikit dan mengelakkan minum cecair pada waktu makan.

   2.       Menghindari Tinggi Gula / Fat pada Gastric Bypass Diet Plan - operasi bypass lambung telah dilewati sebahagian besar perut dan panjang cukup besar dari usus kecil. makan normal akan menyebabkan makanan tidak tercerna untuk lulus terlalu cepat ke dalam usus kecil yang masih tinggal dan tidak akan dicerna cukup untuk penyerapan nutrisi yang tepat. Untuk alasan ini, perut pesakit bypass harus belajar bagaimana untuk makan lebih perlahan dan mengunyah makanan lebih teliti. Selain itu, manis, tinggi karbohidrat atau makanan tinggi lemak harus dielakkan pada rancangan diet bypass lambung.
Post-Operative Penyembuhan dan Rencana Diet Bypass Lambung
Pasca operasi, pesakit harus mengikuti diet ketat khusus, atau diet cecair, yang direka untuk menjadi lembut baik pada poket perut baru dan anggota tubuh bypass usus yang membawa makanan mereka dari poket perut untuk sisa bahagian dari usus kecil mereka. Sebagai penyembuhan berlangsung, rencana diet menjadi kurang ketat dan secara berperingkat merangkumi pelbagai pilihan makanan yang lebih luas. Rencana bypass lambung deit bermula dengan cecair yang jelas saja, dan berkembang secara berperingkat untuk makanan padat rendah lemak. Seberapa cepat pesakit boleh maju melalui tahap ini bergantung pada keadaan kesihatan individu mereka pasca operasi dan nasihat daripada doktor dan ahli diet.

Gastric Bypass Rencana Diet untuk Kehidupan
Gastric bypass pesakit harus mengikuti rencana makan terhad FOR LIFE. perut baru mereka dan sistem pencernaan tidak akan pernah mampu mengatasi dengan kebiasaan orang-orang dewasa normal diet. Walaupun beberapa operasi bypass lambung dapat "di sebalik", seperti pembalikan membawa risiko kesihatan tambahan dan berat kembali merupakan konsekuensi utama.
Bolehkah anda menanggulangi Diet Dibatasi Setelah Gastric Bypass?
Jika anda menderita daripada kelas 3 morbid obesiti, anda mungkin tergoda untuk mencari operasi bypass lambung (seperti roux-en-y, atau bypass alihan biliopancreatic) sebagai penyelesaian untuk masalah berat badan yang berkaitan dengan kesihatan anda. Jika demikian, perlu diketahui bahawa operasi gastrointestinal TIDAK menyembuhkan obesitas. Proses bedah memaksa anda untuk mengurangkan makanan dan asupan kalori, menyebabkan penurunan berat badan jangka pendek. Dalam jangka panjang Namun, penurunan berat badan yang berjaya tetap bergantung pada kemampuan anda untuk mengikuti rancangan diet bypass lambung.
Gastrointestinal berat kerugian operasi, baik pita bypass atau perut, untuk mengurangkan obesiti klinikal yang parah adalah melakukan yang serius memerlukan perundingan secara terperinci dengan doktor dan doktor bariatrik. Secara khusus, memerlukan perubahan seumur hidup yang signifikan untuk diet pesakit dan kebiasaan makan.
Asma Diet Apakah Asma?

Asma adalah kronik, gangguan saluran pernafasan yang serius. serangan Asma menyebabkan mengi, batuk dan kesulitan bernafas kerana pembengkakan bronkial, inflamasi dan sesak di dada. Asma mempengaruhi lebih daripada 3 peratus daripada penduduk Amerika dan 300 juta orang di seluruh dunia.

asma Anak (bentuk umum) biasanya merupakan hasil dari alergi, dan gejala-gejala mungkin dipicu oleh pelbagai faktor, termasuk makanan serta polutan udara. Anak asma sering terjadi pada keluarga dengan riwayat alergi yang berkaitan (misalnya demam), namun 2 dari 3 anak mengatasi keadaan tersebut dengan dewasa. Sementara tidak ada penyebab yang khusus atau ubat untuk asma, peratusan pesakit asma adalah lima kali lebih tinggi di negara maju, membenarkan teori bahawa gangguan pernafasan berkaitan dengan tahap peningkatan pencemaran udara, penggunaan bahan kimia dalam makanan dan tungau debu di rumah. Adult-onset asma biasanya tidak reaksi alergi terhadap keadaan persekitaran, namun dipicu oleh perubahan fizikal dalam tubuh seperti bronkitis.
Makanan Mengidentifikasi ke Keluarkan dari Diet Asma

Mengenalpasti makanan yang mencetuskan asma boleh sukar. Langkah pertama yang penting adalah untuk menyimpan catatan bertulis dari kebiasaan makan anda untuk menyemak apa makanan yang dikonsumsi sebelum serangan. Common masalah makanan untuk asma meliputi: gandum, ragi, makanan berjamur, kacang-kacangan (misalnya kacang tanah), susu lembu, kerang, kafein (misalnya cola, coklat, kopi dan teh), telur dan anggur merah. Ada bukti terbaru bahawa pengambilan tinggi lemak tak jenuh ganda dalam margarin boleh meningkatkan risiko asma pada orang-orang tertentu.
Aditif Makanan untuk Mengurangkan dalam Diet Asma

Beberapa pesakit asma anak menunjukkan reaksi ekstrim ke banyak pewarna makanan buatan, perasa,-rasa enhancer dan pengawet. Common masalah-aditif dalam makanan meliputi: monosodium glutamat (MSG), Tartrazine (E102), sulfur dioksida, garam dan nitrite. bahan tambahan makanan lain yang telah terbukti kesan sampingan bagi pesakit asma meliputi: sulfit (dilarang untuk beberapa makanan tetapi masih digunakan di bir dan anggur), salisilat, warna makanan (contohnya E104 dan E110), aditif antioksidan (misalnya E310, E311, E312 , E321), dan julat pengawet benzoat.
Asma Diet Makanan Bagus

Makanan (tapi bukan suplemen) yang kaya akan antioksidan dan betakaroten dapat membantu dalam mengurangkan serangan asma, kerana kemampuan mereka untuk meneutralkan radikal bebas boleh membantu melindungi paru-paru. Jadi sertakan lebih banyak makanan ini dalam diet anda: berwarna cerah buah-buahan dan sayur-sayuran (misalnya aprikot, peach, wortel, paprika), sayur-sayuran berdaun hijau (misalnya bayam), makanan yang kaya vitamin C (misalnya jeruk, jeruk, buah kiwi , tomato), dan makanan vitamin E (misalnya soya, minyak gandum). Perancangan asma diet sihat untuk membantu melindungi terhadap asma jauh lebih mudah jika anda mengajar diri sendiri tentang nilai gizi makanan.
Diet Asma Saran Lain-lain

Omega-3 asid lemak esensial, terutama pada ikan berminyak seperti mackerel, salmon, herring, sarden, memiliki manfaat anti-inflamasi terbukti, walaupun efektifitasnya dalam mengurangkan gejala asma kurang baik didokumentasikan. Ada beberapa diet tinggi Omega-3 Fatty Acids, seperti Diet Omega dan Diet Mediterranean. ahli gizi lain mengesyorkan peningkatan pengambilan makanan yang kaya magnesium untuk membantu rileks saluran bronkial. Sekali lagi, ini ubat diet belum terbukti.

Diet Anti-KanserMakanan Diet Kanser untuk Mencegah Melawan Kanker

Kanser bertanggung jawab untuk sekitar 25 peratus daripada semua kematian di dunia Barat, dan diet kini dianggap sebagai faktor penting dalam pencegahan kanser. Memang, ahli kanser sekarang percaya bahawa diet sihat dengan intake rendah nutrisi tertentu yang berkaitan dengan penyebab 1 dari 3 daripada semua kanser. Selain itu, ada bukti yang berkembang bahawa makanan tertentu sebenarnya boleh menyebabkan pencegahan kanser.Bagaimana Diet Berkaitan Dengan Kanser
sel-sel tubuh normal bereproduksi dan tumbuh dengan cara yang ditetapkan. Ketika bahan-bahan genetik dalam sel menjadi rosak, biasanya sebagai akibat dari radiasi, jangkitan virus atau bahan kimia, sel-sel kanser boleh berubah. Sementara biasanya tidak berkaitan dengan fasa inisiasi, gizi diet mungkin mempunyai kesan yang signifikan terhadap bagaimana kanser berkembang dan bagaimana sistem kekebalan tubuh merespon. Secara khusus, makanan yang kaya antioksidan boleh mengurangkan jumlah radikal bebas dalam tubuh. Radikal bebas adalah bahan kimia yang tidak stabil yang terbentuk dalam tubuh sebagai sebahagian daripada mekanisme pertahanan alami dan yang, jika dibiarkan, boleh mencipta keadaan yang mengarah ke kanser dan / atau penyakit jantung. Antioksidan yang ditemui dalam pelbagai mikronutrien seperti vitamin (misalnya A, C, E) mineral (contohnya selenium, seng), dan fitokimia (misalnya bioflavonoid).Anti-Kanser Diet Untuk Mengurangkan Risiko Kanser
Penelitian lebih lanjut diperlukan ke dalam pengaruh diet pada perkembangan kanser, sebelum kita boleh merancang sebuah rencana anti-kanser makan tertentu. Sementara itu, berikut adalah beberapa pedoman umum berdasarkan cadangan yang dikeluarkan oleh World Health Organization dan World Cancer Research Fund.
Alkohol - Minum di moderasi. Berat minum dikaitkan dengan risiko yang lebih tinggi daripada kanser, payudara kerongkong mulut, dan hati.
Antioksidan - Pastikan makanan sehari-hari anda merangkumi banyak makanan yang kaya antioksidan, khususnya sayur-sayuran dan buah-buahan. Pilih makanan yang tinggi vitamin C, vitamin E, dan vitamin A. mineral seng dan selenium juga berharga - kerja terakhir dalam hubungannya dengan vitamin E. Kekurangan vitamin C dikaitkan dengan peningkatan risiko leher rahim, perut paru-paru, dan kanser tekak. Alkohol menghabiskan cadangan kami vitamin C.
Dietary Fiber - Diet yang mengandungi cukup serat (larut dan tidak larut) sekarang dilihat sebagai penting untuk membantu mengurangkan kejadian khas "Barat" karsinoma, (misalnya kanser payudara, usus besar, rektum, perut, prostat, dan rahim), serta berbagai gangguan pencernaan yang serius. Klik di sini untuk sumber makanan tinggi serat.
Lemak - Makan lemak sihat. Sementara beberapa lemak penting bagi kesihatan yang baik, pengambilan lemak yang berlebihan - khususnya jenuh atau trans lemak - berkaitan dengan kanser usus besar dan rektum.
Folat dan Vitamin B6 - Rendahnya tingkat folat diyakini berkaitan dengan risiko tinggi kanser serviks. Vitamin B6 juga mungkin berkaitan dengan jenis kanser.
Makanan Kimia - Mengurangkan pengambilan makanan. Industri manufaktur makanan menggunakan pelbagai macam bahan pengawet dan aditif yang lain. pengambilan tinggi daripada beberapa bahan kimia makanan (misalnya nitrat dan nitrit yang ditemui di asap, daging masin atau disembuhkan) berkaitan dengan kanser perut.Diet Kanker Sehat Balanced Menguatkan Sistem kekebalan
Sampai lebih banyak yang diketahui tentang etiologi kanser dan hubungan antara diet dan kanser, rencana makan terbaik adalah makanan padat nutrisi dari makanan yang mengandungi semua kumpulan makanan utama. Secara khusus, makan banyak sayur-sayuran segar, buah-buahan, protein dan karbohidrat tinggi serat. Pada masa yang sama, mengurangkan pengambilan makanan atau pra-dimasak, berhati-hati untuk memilih item yang bebas daripada nitrat, nitrit, terhidrogenasi atau lemak tepu, dan rendah natrium.



Tekanan Darah DietDiet untuk Turunkan Tekanan Darah


Penyakit jantung dan pembuluh darah merupakan penyebab utama kematian di Amerika Utara. Tekanan darah tinggi (hipertensi) merupakan prediktor penting dari penyakit ini. Inilah sebabnya mengapa penting untuk menurunkan tekanan darah yang meningkat. Pada bulan Mei 2003, pedoman baru untuk mengurus dan merawat tekanan darah tinggi (hipertensi) yang dikeluarkan oleh National Heart Lung dan Darah Lembaga. Kerana bukti baru tentang peningkatan risiko penyakit kardiovaskular (CVD), orang-orang dengan tekanan darah lebih besar dari 120/80 dan di bawah 140/90 dianggap prehypertensive dan digalakkan untuk membuat perubahan gaya hidup utama untuk mengurangkan risiko perkembangan tekanan darah tinggi dan kardiovaskular penyakit.
Diet adalah Satu Faktor dalam Menurunkan Tekanan Darah

Seperti halnya diet, menjaga berat badan yang sihat, melakukan latihan fizikal secara teratur dan pengambilan alkohol moderat merupakan faktor-faktor penting dalam menurunkan tekanan darah, tapi mempertahankan diet yang tepat mungkin adalah utama.
Tekanan Darah Diet dan Mengurangkan Asupan Sodium

Mengurangkan jumlah natrium dalam makanan anda dapat membantu mengurangkan tahap tekanan darah. Sodium adalah penting bagi kesihatan yang baik, tetapi pada orang dewasa Amerika rata-rata mengkonsumsi 4.000 sampai 6,000 miligram setiap hari. Ini membandingkan dengan batas harian yang disyorkan untuk natrium (bagi kebanyakan orang) hanya 2,400 miligram per hari. Dan sangat mudah untuk makan natrium terlalu banyak - misalnya, satu sudu teh garam mengandungi 2,300 miligram sodium besar! Selain itu, banyak makanan olahan (sup, sos dan saham) memiliki kandungan natrium tinggi.
Manual Diet Tekanan Darah untuk Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi

Semak Nutrisi Fakta tentang Makanan Label untuk Kandungan Natrium - Pilih makanan yang dilabel rendah sodium, natrium sangat rendah, atau garam-bebas. Sebagai contoh, berhati-hatilah setiap bahan dengan natrium kata di dalamnya, seperti Dinatrium fosfat, monosodium glutamat (MSG), natrium benzoat, natrium hidroksida, natrium nitrit, natrium proprionate, dan natrium sulfat. Biasanya, kata-kata ini menunjukkan kadar natrium tinggi.

Kurangkan Konsumsi Tinggi-Natrium Makanan Olahan - Misalnya, daging asap dan merokok, sup tin banyak, stok / kiub bouillion dan bumbu.

Stop Menambah Garam Makanan - Masak dengan bumbu lebih dan rempah-rempah, dan garam kurang. Tidak mempunyai garam di atas meja ketika makan. (Amaran:. Jika minum ubat untuk tekanan darah tinggi, seperti diuretik, lihat doktor anda sebelum menggunakan pengganti garam)

Makan Lebih Kaya Kalium-Makanan - Kalium bekerja bersama sodium untuk menetapkan tekanan darah. Kajian menunjukkan bahawa orang yang mengambil kalium lebih banyak memiliki tekanan darah rendah. Sumber yang baik termasuk buah kalium, seperti: tembikai, pisang, jeruk / jus oren dan tembikai. Pilih sayur-sayuran seperti: kentang, bayam, dan zucchini.
Tekanan Darah Diet untuk Turunkan Tekanan Darah

The American Heart Association dan kerajaan AS mengesyorkan Pendekatan Diet untuk Berhenti (DASH) diet Hipertensi sebagai cara untuk menurunkan tekanan darah tanpa ubat-ubatan.
Kaedah lain untuk Mengurangkan Tekanan Darah Selain dari Diet

Menurut pedoman tekanan darah yang dikeluarkan oleh National Heart Lung dan Darah Institutes, cara lain yang boleh mengawal dan mengurangkan tekanan darah meliputi:

    *      Mempertahankan Berat Badan Sehat - Jika anda kelebihan berat badan, bahkan berat badan sederhana secara signifikan dapat meningkatkan tekanan darah tinggi
    *      Mengambil Reguler Latihan - latihan fizikal secara teratur sangat penting dalam membantu untuk mengawal tekanan darah tinggi. Tapi selalu berunding dengan doktor sebelum memulakan program latihan.
    *      Minum Alkohol di Moderasi - Minum alkohol berlebihan meningkatkan tekanan darah. Disarankan bahawa orang dengan tekanan darah batas pengambilan alkohol yang tinggi untuk tidak lebih dari satu ons pada hari. Ini kira-kira dua ons wiski 100-bukti, satu lapan ons gelas wain, atau dua tin 12-ons bir.

  


Create your own banner at mybannermaker.com!



    Diabetes dan DietJenis Diabetes - Diabetes dan DietAda dua jenis asas diabetes - jenis 1 dan jenis 2.Type 1 Diabetes
    Type 1 Diabetes mellitus sebelumnya disebut insulin-dependent diabetes (IDDM) atau diabetes anak-anak-onset. Ini ada ketika tubuh gagal menghasilkan insulin, hormon yang diperlukan untuk mengawal kadar gula darah. Pesakit diabetes jenis 1 memerlukan suntikan insulin untuk memperbaiki hal ini. Tidak ada penyebab dikenali diet diabetes jenis 1.
    Untuk pesakit yang menderita diabetes jenis 1, diet merupakan elemen penting dari rawatan klinikal mereka. Semua pesakit dengan diabetes jenis 1 mesti mempunyai akses kepada ahli gizi yang berkualiti.Type 2 Diabetes
    Type 2 Diabetes sebelumnya disebut diabetes mellitus non-insulin-dependent (NIDDM) atau diabetes onset dewasa. Diabetes jenis 2 boleh mencapai sekitar 90 sampai 95 peratus dari semua kes didiagnosis diabetes. Diabetes jenis 2 semakin didiagnosis pada anak-anak dan remaja. Diabetes jenis 2 mengurangkan keupayaan badan anda untuk mengawal gula darah anda. Kegemukan orang dua kali lebih mungkin untuk mengembangkan diabetes jenis 2 sebagai orang yang tidak kelebihan berat badan. Anda boleh mengurangkan risiko terkena jenis diabetes kehilangan berat badan dan meningkatkan aktiviti fizikal anda. Jika anda menggunakan ubat untuk mengawal gula darah, penurunan berat badan dan aktiviti fizikal dapat memungkinkan bagi doktor untuk mengurangkan jumlah ubat yang anda perlukan.

        
    *      Diabetes jenis 2 sering muncul di kemudian hari, dan biasanya berkaitan dengan kelebihan berat badan. Dalam hal ini, terlalu banyak insulin dihasilkan oleh tubuh, tetapi masih mempunyai pengaruh yang kecil atau tidak ada pada gula darah.
        
    *      Jenis 2 sering dapat dirawat dengan diet saja. Pada tahap akhir dari pengeluaran insulin penyakit dapat menolak dan beberapa orang akan memerlukan tablet atau suntikan insulin.
        
    *      Risiko diabetes jenis 2 meningkat seiring dengan peningkatan lemak tubuh. Jika anda adalah orang obesiti, risiko diabetes adalah 40 kali lebih tinggi daripada jika anda adalah berat badan yang sihat. Risiko ini lebih dari dua kali ganda pada wanita gemuk.
        
    *      Mencapai dan menjaga berat badan yang sihat adalah rawatan hanya dikenali untuk meningkatkan harapan hidup pesakit diabetes jenis 2 tanpa menggunakan tablet atau suntikan insulin.
    Pengurusan Diabetes - Diabetes dan Diet
    Doktor akan memberi nasihat kepada anda bagaimana untuk menguruskan diabetes anda. Selain rawatan perubatan peribadi, berkesan diabetes-pengurusan memerlukan suatu gaya hidup biasa sihat yang harus merangkumi diet seimbang secara teratur, sukan teratur dan mengawal berat badan masuk akal.
    Ini perlu dicatat bahawa walaupun diabetes menjadi keadaan regulasi gula, sekatan tertentu gula tidak diperlukan, kecuali sebagai sebahagian daripada memastikan diet seimbang secara keseluruhan.
    Bagaimana Mengurangkan Komplikasi Diabetes - Diabetes dan DietKawalan Glukosa - Diabetes dan Diet
    Pengajian kajian di Amerika Syarikat dan luar negeri telah mendapati bahawa meningkatkan manfaat mengawal orang dengan baik jenis 1 atau diabetes jenis 2 glikemik. Secara umum, untuk setiap pengurangan 1 peratus dalam keputusan ujian darah A1C, risiko terkena komplikasi diabetes mikrovaskular (mata, buah pinggang, dan penyakit saraf) akan berkurang hingga 40 peratus. Memilih diet sihat dengan kombinasi yang tepat antara rendah dan tinggi indeks glikemik makanan, dan bersenam secara teratur, adalah cara yang baik untuk mempertahankan kawalan glukosa.Kawalan Tekanan Darah - Diabetes dan Diet
    kawalan tekanan darah dapat mengurangkan penyakit kardiovaskular (penyakit jantung dan stroke) oleh sekitar 33 hingga 50 peratus dan boleh mengurangkan penyakit mikrovaskuler (mata, buah pinggang, dan penyakit saraf) oleh sekitar 33 peratus. Secara umum, untuk setiap 10 milimeter air raksa (mm Hg) penurunan tekanan darah sistolik, risiko untuk setiap komplikasi yang berkaitan dengan diabetes berkurang 12 peratus. Ini perlu diingat bahawa tekanan darah yang meningkat sangat erat kaitannya dengan kelebihan berat badan dan obesiti. Alasan lain untuk mengikuti program kehilangan berat badan yang sihat, dengan diet seimbang dan sukan teratur.Kawalan Darah Lemak / Lipid - Diet Rendah Kolesterol
    Peningkatan kawalan kolesterol dan lipid (misalnya, HDL, LDL, dan trigliserida) dapat mengurangkan komplikasi kardiovaskular sebanyak 20 hingga 50 peratus. Memilih diet, rendah lemak rendah kolesterol, digabungkan dengan sukan teratur lemak membuat kawalan lebih berkesan.
     


    Kue (snacks) Diet Sehat
    350-Kalori (Approx) Kue


    Setiap snack diet berdaftar dengan jumlah kalori dalam kurungan, dan makanan individu yang disertai dengan kandungan kalori masing-masing.

    Bagel w / Cream Cheese dan Hot Chocolate (370 kalori)

    2 oz bagel dengan 2 sdm krim keju [230]
    8 fl oz Hot Chocolate dibuat dengan susu rendah lemak [140]

    Toast dengan Peanut Butter, Buah dan Susu (325 kalori)

    1 potong pampernikel / roti rye atau roti gandum [75]
    1 sdm mentega kacang [105]
    1 epal, iris [70]
    1 gelas (6 fl oz) susu rendah lemak [75]

    1. Panggang roti dan ke atas dengan mentega kacang.
    2. Atas dengan hirisan epal dan melayani dengan susu.

    Granola, Yogurt, Madu, dan Walnut (335 kalori)

    1 / 4 cup granola [130]
    1 / 2 buah cawan yogurt rasa rendah lemak [115]
    1 sdt madu [20]
    1 / 2 buah cawan [25]
    4 kenari cincang [45]

    Kacau madu ke dalam yogurt, dimasukkan ke dalam mangkuk dan ke atas dengan granola dan kenari.
    Kolesterol dan DietApakah Ada 2 dasar Sumber Kolesterol dalam Diet khas

       
    1.      Kolesterol dihasilkan di dalam tubuh manusia oleh hati. Untuk melakukan hal ini, menggabungkan sejumlah dua-karbon asetat dan membina sebuah molekul kolesterol 27-karbon. sumber makanan yang digunakan oleh hati untuk membuat molekul ini meliputi: alkohol, lemak, protein, gula dan tepung karbohidrat.
       
    2.      Kolesterol digunakan dalam makanan. Ini disebut "kolesterol diet". Hanya makanan haiwan mengandungi kolesterol. Plant makanan bebas kolesterol. Makanan yang tinggi kolesterol diet termasuk: organ daging (500-1700 mg per 4oz), telur (210 mg masing-masing), daging (70 mg per 4oz), mentega (60mg pada 2tbsp), keju (30 mg per 1oz) , krim (40 mg per 1 oz).
    Kolesterol dalam aliran darah
    Kolesterol beredar dalam aliran darah kami sebagai "lipoprotein", yang merupakan pakej lemak, kolesterol dan protein. Dua jenis utama lipoprotein adalah: low-density lipoprotein (LDL) dan high density lipoprotein (HDL). Secara sederhana, lipoprotein kolesterol LDL feri DARI hati ke seluruh tubuh, sedangkan HDL KEMBALI membawanya ke hati. LDL adalah orang jahat. Ini adalah lipoprotein yang kelebihan kolesterol pada dinding arteri kita, yang (dari masa ke masa) menyempitkan jalan arteri (suatu proses yang dikenali sebagai aterosklerosis) dan menyebabkan penyakit jantung, serangan jantung dan stroke. Sebaliknya, HDL adalah orang baik: ia menyapu kolesterol Facebook kelebihan dan membawanya keluar dari jalan merugikan kembali ke keselamatan hati.Tujuan Diet Menurunkan Kolesterol
    Fungsi rancangan diet mengurangkan kolesterol ada dua: untuk menurunkan kolesterol total, dan juga untuk mengurangkan jumlah LDL dalam aliran darah. Sederhananya, jika anda ingin meningkatkan kadar kolesterol anda dengan cara diet, anda harus:

        
    * Hadkan pengambilan makanan haiwan yang mengandungi kolesterol diet
        
    * Hadkan pengambilan makanan yang meningkatkan LDL
        
    * Makan banyak makanan yang meningkatkan HDL
    Kolesterol Sehat Tingkat dan Genetik
    Baik jumlah kolesterol dalam darah (kolesterol serum), atau kami HDL / LDL tahap bergantung sepenuhnya pada makanan yang kita makan. Hal ini juga berbeza-beza sesuai dengan gen kita dan sejarah keluarga. Beberapa individu boleh makan makanan kolesterol tinggi atau diet tinggi lemak tanpa pernah mengalami kadar kolesterol tinggi. Sementara yang lain, yang makan diet rendah lemak, mungkin mempunyai tahap kolesterol tinggi. individu obesiti mungkin mempunyai kolesterol serum lebih rendah daripada orang-orang yang berat badan normal.A Diet Rendah-Kolesterol Mengurangkan Kolesterol dalam Kebanyakan Orang
    Terlepas dari kenyataan bahawa gen boleh mempengaruhi kadar kolesterol, ini akan menjejaskan kadar yang relatif kecil daripada penduduk. Kebanyakan orang boleh mengawal tahap mereka dengan mengikuti diet penurun kolesterol.Kolesterol Faktor Risiko Penyakit Jantung Untuk
    Tingkat kolesterol tinggi merupakan faktor risiko utama bebas untuk serangan jantung dan stroke. Namun, ada beberapa faktor risiko yang lain untuk atherosclerosis, termasuk:

        
    * Riwayat keluarga penyakit jantung / lemak darah tinggi
        
    * Tekanan darah tinggi (hipertensi)
        
    * Tembakau merokok
        
    * Obesiti (terutama obesiti perut)
        
    * Stres
    Akibatnya, serta mengikuti diet penurun kolesterol, faktor-faktor lain yang perlu ditangani sebagai sebahagian daripada program pengurangan kolesterol. kaedah diet dapat membantu mengurangkan faktor-faktor risiko penyakit jantung. Diet rendah natrium dapat menurunkan tekanan darah, sedangkan diet kalori terkawal dapat mengurangkan obesiti. pengurangan Stres yang terbaik dicapai dengan membuat latihan ciri-ciri biasa dari gaya hidup sehari-hari anda.Alkohol dalam Diet Kolesterol
    Sedang minum - biasanya antara 1 dan 2 unit alkohol sehari - nampaknya mempunyai kesan perlindungan terhadap jantung pada lelaki berusia di atas 40 tahun dan pada wanita pasca-menopause. Satu unit alkohol secara kasar setara dengan 8 fl oz bir biasa atau segelas kecil wain atau saiz biasa roh. minum lebih berat boleh menyumbang untuk gangguan jantung, termasuk tekanan darah tinggi dan stroke. Sebagai contoh, untuk setiap unit selama batas atas, tekanan darah sistolik mungkin akan diajukan oleh 1mmHg.Kolesterol Medical Check-Up
    Jika anda pikir anda mungkin mempunyai kolesterol darah, langkah pertama anda adalah memiliki lemak darah anda diperiksa. Hal ini adalah sangat penting bagi laki-laki berusia di atas 40 dan wanita selepas menopause. Ingat, hampir tidak ada gejala kolesterol mengangkat, dan serangan jantung banyak berlaku tanpa amaran perubatan dahulu. Kolesterol dan diet.


    Migraine Diet Migrain dan Diet
    migrain adalah sakit kepala berat yang melibatkan rasa sakit berdenyut-denyut hebat di belakang mata atau di kuil-kuil, sering disertai dengan mual, mati rasa dan berpeluh. Migrain diklasifikasikan ke dalam dua kategori. Jenis yang kurang umum adalah migrain dengan aura. Dalam hal ini, serangan migrain didahului oleh lampu berkelip di depan mata, atau keengganan untuk lampu terang. Jenis yang lebih umum disebut migraine tanpa aura. Dianggarkan bahawa migrain dua kali mempengaruhi ramai wanita laki-laki. Bagaimana Diet Bantuan untuk Mengurangkan Terjadinya Migren?
    Semua jenis sakit kepala, termasuk migrain, berkaitan dengan perubahan bekalan darah ke otak. Akar (s) untuk perubahan ini tidak diketahui. penyebab umum meliputi stres, hormon, alergi makanan, gula darah rendah (hipoglikemia) yang disebabkan oleh kekurangan makanan. Hubungan antara diet dan migrain kebimbangan pengaruh makanan tertentu pada pembuluh darah di otak. Mereka menyebabkan kapal untuk bergantian mengerut dan membesar, yang menghasilkan rasa sakit migrain mendedah. Muzik pelebaran ditetapkan oleh vitamin B-kompleks tertentu (cth. niacin), dan mungkin juga kecewa dengan racun tertentu (misalnya tyramine, turunan dari asam amino tirosin) dalam makanan seperti coklat, hati keju, dan sosej, luas kacang-kacangan dan ikan haring acar. Selain itu, serangan migrain mungkin dipicu oleh alergi makanan untuk makanan tertentu. Diet untuk Berhijrah
    Untuk meningkatkan fungsi pembuluh darah, dan dengan demikian membantu mengurangkan migrain, cuba tips diet:

        
    *       Jangan pergi lebih dari 3-4 jam tanpa makan sesuatu. Ini membantu untuk mengelakkan penurunan gula darah.
        
    *       Hilangkan makanan pencetus yang paling umum dari diet anda. Ini termasuk: coklat, keju, buah oren dan kafein. Juga menghilangkan monosodium glutamat (MSG). makanan pencetus yang lain termasuk: anggur merah, port, teh, dan cola. Jika ini menimbulkan kesan yang tidak, cuba menghilangkan gandum, susu, pisang, kacang-kacangan dan selai kacang.
        
    *       Makan lebih banyak ikan berminyak (mackerel, sarden atau salmon) kerana manfaatnya anti-inflamasi.
        
    *       Tambah halia segar untuk memasak, minum sebagai teh, atau memuat dalam bentuk tablet untuk merangsang peredaran.
        
    *       kekurangan tembaga tampak dikaitkan dengan sakit kepala berulang. Untuk meningkatkan asupan tembaga anda, makan lebih banyak: tiram, kacang, biji, hati dan buah zaitun hijau.
        
    *       Vitamin E merupakan mikronutrien penting untuk sistem peredaran darah yang sihat. Untuk meningkatkan asupan vitamin E anda, ambil 1 sdt minyak gandum harian, atau makan lebih banyak minyak zaitun, avokado, biji bunga matahari, dan biji bijan.
        
    *       mikro membantu lain untuk mengurangkan gejala migrain antara lain: magnesium (daripada makanan seperti gandum, biji bijan, buah ara, epal), dan vitamin B6 (daripada makanan seperti ikan, soya, daging tanpa lemak, tembikai).


     
    Rencana Diet Jantung Sehat
    Jantung Sehat Diet Plan - Hari 1

    Sarapan
    2 Tanaman Biskut (Weetabix atau Shredded Wheat)
    1 / 2 cawan susu bebas lemak
    1 / 2 cawan jus oren
    1 pisang

    Camilan
    3 Brazil Kacang
    1 Apple

    Makan siang
    1 cawan sup sodium-reduced wortel
    1 potong roti gandum
    1 cawan segar atau beku berry
    1 / 2 cawan yogurt soya

    Camilan
    Segenggam biji labu

    Makan malam
    4 oz salmon filet segar
    1 ubi jalar menengah
    1 cawan brokoli
    2 cawan bayam

    Kaedah: Panggang salmon, dan hidangkan dengan sayuran matang.
    Jantung Sehat Diet Plan - Hari 2

    Sarapan
    1 cup Oatmeal
    1 / 2 cawan susu bebas lemak
    1 sdt madu
    1 cawan segar atau beku berry
    1 sdm biji rami

    Kaedah: Masak oatmeal, aduk dalam madu dan ke atas dengan buah-buahan dan biji.

    Camilan
    Segenggam kecil kacang almond
    Jeruk

    Makan siang
    3 oz boleh tuna, tiriskan
    1 / 2 avokado, iris
    4 ceri atau tomato anggur
    1 / 2 cawan hirisan paprika merah
    2 cawan campuran salad daun
    1 sdm sos bebas lemak
    1 gandum roti pita

    Kaedah: Letakkan daun salad dan paprika dalam mangkuk dan kacau dalam berpakaian. Top dengan tuna, alpukat dan tomato. Sajikan dengan pita hangat.

    Camilan
    1 cawan strawberry atau raspberry
    1 / 2 cawan yogurt soya

    Makan malam
    5 oz tanpa kulit, dada ayam tanpa tulang
    1 sdm minyak zaitun
    2 siung bawang putih cincang
    1 / 2 cawan hirisan bawang merah
    1 / 2 cawan hirisan paprika merah
    brokoli 1 / 2 gelas kuntum
    2 sdm (berat kering) beras merah

    Kaedah: Iris ayam slice. Panaskan minyak dalam kuali non-stick. Masak bawang putih selama 2 minit. Tambah ayam dan masak selama 2-3 minit. Tambah sayuran dan tumis, menambah sedikit air jika perlu, selama 3-4 minit. Sajikan di atas nasi matang.
    Diet Rendah Natrium Natrium dan Garam di Diet Rata-rata

    Natrium (garam) sangat penting untuk kesihatan yang baik dan gizi diet. Masalahnya, natrium telah menjadi tambahan popular di makanan dan terlalu banyak garam meja ditambah oleh pemakan. Akibatnya, banyak orang mengkonsumsi tiga sampai tujuh kali natrium lebih dari yang mereka perlukan.
    Sodium Diet Tinggi Punca Tekanan Darah Tinggi (Hipertensi)

    Lebih-pengambilan natrium (contohnya garam) menyebabkan lebih banyak cecair yang harus terkandung dalam pembuluh darah. Peningkatan volume darah dalam batas-batas sistem peredaran memberikan sumbangan untuk kenaikan tekanan darah. Selain itu, penyebab natrium bekerja tambahan untuk arteriol (arteri adalah pembuluh darah yang membesar dan menyekat untuk menetapkan tekanan darah dan aliran darah). Kesannya adalah untuk meningkatkan ketahanan terhadap gerakan darah dan mengurangkan kelantangan darah yang kembali ke jantung. Tindakan ini juga meningkatkan tekanan darah.
    Mengawal Asupan Sodium dengan Diet Rendah Natrium

    Sodium Intake (dan dengan demikian apabila tekanan darah anda) boleh dikawal dengan melakukan tiga hal:

        *       Makan diet majoriti segar daripada makanan olahan.
        *       Menjadi lebih sedar akan sumber natrium dalam diet anda.
        *       Moderat asupan makanan masin, dan garam meja.

    Tips Diet Rendah Natrium

        *       Makan Lebih Segar Makanan, Kurang Olahan Makanan - Natrium dijumpai secara semulajadi dalam makanan segar seperti daging, kacang, biji-bijian, buah-buahan, sayur-sayuran, dan produk susu dalam jumlah yang rendah. Namun sumber natrium perlu membuktikan cukup memadai untuk kesihatan yang baik. Mengurangkan pengambilan natrium quality makanan. makanan olahan tersebut meliputi: Sup, Siap-ke-makan bijirin, garam saderi, garam Bawang putih, sos, Mustard, Saus, baking powder, Baking soda, keripik kentang, keripik jagung, keripik Tortilla, soda SAKARIN-rasa, Club soda, Sodium -nitrite daging asap (misalnya bacon, ham, salami), Makanan siap saji.
        *       Jadi Sadar Isi Sodium dari Kemasan Makanan - Makanan pengilang, dalam proses pengawetan dan pemprosesan, tambah garam meja, dan ini banyak digunakan sebagai penambah rasa. Natrium juga disembunyikan sebagai sebahagian daripada bahan kimia tambahan yang lain, seperti natrium nitrit, natrium benzoat sakarin, natrium, dan monosodium glutamat. Semak label makanan untuk setiap bahan yang mengandungi kata "natrium." Sesuai dengan saranan doktor anda, memilih makanan rendah sodium jika boleh.
        *       Tambah Kurang Garam Pangan pada anda Plate - Banyak orang menambah garam terlalu banyak untuk makanan mereka murni kerana kebiasaan. Ini hanya menggalakkan masin-rasa. Pendekatan yang lebih baik adalah untuk menjaga garam dari meja dan menggunakan herba yang lain dan rempah-rempah untuk menambah rasa tambahan.

    Diet DASH - Diet Rendah Natrium untuk Mengurangkan Tekanan Darah

    Diet DASH ("Dietary Pendekatan untuk Hentikan Hipertensi") adalah Tekanan Darah rasmi diluluskan Diet untuk membantu hipertensi kawalan. Kajian menunjukkan bahawa DASH "kombinasi diet" menurunkan Tekanan Darah dan, boleh membantu mencegah dan mengawal tekanan darah tinggi. The "diet kombinasi" kaya buah-buahan, sayur-sayuran, dan makanan susu rendah lemak, dan rendah lemak tepu dan jumlah. Ini juga merupakan rendah kolesterol, tinggi serat, kalium, kalsium, dan magnesium, dan agak tinggi protein. Rencana makan DASH berdasarkan 2,000 kalori per hari.

    Diet Menopause
    Diet yang benar seimbang boleh membantu mengurangkan gejala menopause seperti hot flashes kembung, retensi air, keletihan dan kemurungan. Makanan untuk Sertakan dalam Diet Menopause
    Buah - Pilih tembikai, pisang dan buah limau seperti limau dan lemon, yang tinggi kalium. makanan yang kaya kalium membantu keseimbangan natrium dan retensi air. Juga merangkumi beberapa buah kering seperti aprikot dan buah ara.
    Sayuran - Pilih di ubi tertentu, sayur-sayuran berdaun gelap seperti kale, Collard hijau, bayam, pak choi, brokoli dan kubis, serta berbagai orang lain.
    Kacang-kacangan dan Biji-bijian - kacang soya Termasuk, lentil, beras merah, biji-bijian, gandum.
    Rumput Laut - Pilih Nori, Wakame, Kombu, Arame, yang mengandungi hormon semulajadi dan bahan kimia tumbuhan yang membantu selama menopause.
    Berminyak Ikan - Kaya omega-3 asid lemak esensial, seperti salmon, mackerel, sarden, tuna herring, dan ikan trout.
    Soya Produk - Suka susu soya yang diperkaya kalsium dan yogurt dan tahu.
    Minyak nabati - Sertakan canola dan minyak biji rami, kacang tawar, seperti kenari, kacang brazil dan almond, dan biji seperti bunga matahari, linseeds dan biji labu. Makanan untuk Elakkan / Kurangkan Diet Menopause
    Natrium Tinggi Makanan - Natrium (garam) dan semua makanan tinggi natrium (makanan masin), seperti hidangan beku diproses dan potongan dingin olahan, makanan kalengan dalam air masin, kacang masin, ketchups, pakej sos campuran, keju olahan, margarin, mentega dan kacang masin. Gunakan pelbagai rempah segar untuk rasa di tempat natrium.
    Alkohol - Kecuali untuk 4-5 gelas wain lebih dari seminggu. Sebaliknya, minum air yang banyak, dicairkan jus buah-buahan termasuk jus yang diperkaya kalsium, jus sayur-sayuran, susu bebas lemak, susu soya yang diperkaya kalsium, teh herba seperti jintan manis dan teh hijau.
    Sangat rempah Makanan - Seperti kari, cili kerana mereka boleh membuat hot flashes buruk.
    Kafein - Minum hanya sejumlah kecil decaffinated teh dan kopi. Lebih baik adalah air, buah segar dan sayur jus, dan teh herba seperti jintan manis dan teh hijau.
    Umur dan Keuntungan Berat

    Umur tidak mempengaruhi berat badan dan berat badan. Berat badan kajian menunjukkan bahawa perempuan Amerika memperoleh rata-rata 16 pon berat badan dari usia 25 sampai usia 54. Hanya pada sekitar usia 55 tahun apakah penurunan berat badan mereka. Lelaki mendapatkan rata-rata 10 pon berat badan dari usia 25 sampai usia 45. Mereka juga mula kehilangan berat badan pada usia 55.
    Penuaan dan Berat Badan

    Bagi kebanyakan wanita, peningkatan dan pergeseran berat mulai selama perimenopause - tahun-tahun menjelang menopause. Tapi ini pergeseran peringkat estrogen bukanlah satu-satunya sumber berat badan anda. Penuaan juga memainkan bahagian dalam komposisi tubuh menukar anda.

    kemungkinan penyebab lain dari kenaikan berat badan selama setengah baya meliputi:

        *      Mengurangkan aktiviti fizikal. wanita menopause cenderung untuk latihan kurang dari perempuan lain, yang boleh menyebabkan penambahan berat badan.
        *      Peningkatan pengambilan makanan. Makan lebih bermakna anda akan menerima lebih banyak kalori, yang ditukar menjadi lemak jika anda tidak membakar mereka untuk tenaga.
        *      Melambatkan metabolisme. Jumlah kalori yang anda perlukan untuk mengurangkan tenaga sebagai metabolisme anda melambat dan jumlah otot anda menurun. Kerana otot membakar kalori lebih banyak daripada lemak, otot yang kurang anda miliki, semakin sedikit kalori yang anda bakar.
        *      Genetik. Faktor genetik mungkin memainkan peranan dalam kenaikan berat badan anda. Anda mungkin cenderung untuk mendapatkan berat badan sekitar perut anda seperti usia anda. Itu bererti anda mungkin perlu bekerja lebih keras untuk mempertahankan nombor anda.

    Rata-rata, wanita bertambah sekitar satu pon setahun selama tahun-tahun menjelang menopause.

    Berat badan dapat mempunyai implikasi serius bagi kesihatan anda. Kelebihan berat badan boleh meningkatkan risiko anda dari:

        * Kolesterol tinggi
        * Tekanan darah tinggi
        * Insulin pertahanan, yang boleh menyebabkan diabetes jenis 2

    Faktor-faktor ini boleh meletakkan anda pada risiko penyakit jantung.

    Jika anda telah melihat pound tambahan, mengambil langkah-langkah untuk makan makanan yang bervariasi dan meningkatkan sukan harian anda. Jika anda belum mencapai tahap berat-gain usia menengah, anda boleh mempersiapkan diri dengan mengambil langkah yang sama untuk memastikan bahawa anda tidak akan kenaikan berat badan di masa depan.

    Latihan aerobik meningkatkan metabolisme anda dan membantu anda membakar lemak. Dengan memasukkan latihan kekuatan latihan, anda akan meningkatkan massa otot anda, meningkatkan metabolisme dan menguatkan tulang anda.


    Diet untuk Anak-anak dan Remaja Diet Panduan untuk Anak-anak dan Remaja

    pedoman diet sehat rasmi untuk anak-anak dan remaja selama 2-3 tahun menyarankan sebagai berikut:

        *       Cara terbaik untuk memastikan nutrisi yang mencukupi untuk makan berbagai macam makanan.
        *       asupan Tenaga (kalori makanan) harus cukup untuk menyokong pertumbuhan tubuh dan pembangunan serta untuk mencapai (tetapi tidak melebihi) berat badan yang sihat.

    Anak / Kalori Intake-Teen Dengan makronutrien

    Pediatric ahli gizi dan ahli gizi menyarankan bahawa atau anak remaja asupan lemak makanan harus sesuai dengan rata-rata sebagai berikut:

        *       lemak tepu - 7-10 peratus dari jumlah keseluruhan kalori
        *       Total lemak - rata-rata tidak lebih dari 30 peratus dari jumlah keseluruhan kalori
        *       Diet kolesterol - kurang dari 300 miligram per hari
        *       Masing-masing user yang merujuk pada rata-rata asupan gizi selama beberapa hari.

    Umum Kebiasaan Makan Anak dan Remaja

    Diet sihat yang terbaik semua dengan mengikuti peraturan-peraturan umum:

        *       Pilih makanan rendah lemak total, lemak tepu dan kolesterol makanan.
        *       Anda Mendapatkan karbohidrat, protein dan nutrisi lain dari pelbagai makanan.
             Pilih karbohidrat gandum (misalnya gandum, roti gandum, beras merah) daripada karbohidrat halus.
        *       Makanlah lima hidangan buah-buahan dan sayuran dalam diet harian anda.
        *       Merangkumi beberapa protein vegetarian (misalnya soya) dalam diet mingguan anda.
        *       Sertakan ikan berminyak (contohnya salmon, tuna, mackerel) dalam diet mingguan anda.
        *       Minum jus buah atau susu dalam keutamaan untuk soda.
        *       Makan cukup kalori untuk menjaga (namun tidak melebihi) berat badan yang sihat untuk quality anda dan membina.

    Diet Nutrisi Untuk Anak dan Remaja

    Diet seimbang yang merangkumi makanan dari seluruh kumpulan makanan utama, dan mengandungi tenaga yang cukup untuk menyokong berat badan yang sihat, harus memenuhi atau melebihi faedah harian yang disarankan untuk semua nutrisi untuk anak-anak dan remaja, termasuk zat besi dan kalsium.
    Peranan Ibubapa dalam Makan Sehat Untuk Anak-anak dan Remaja

    Parental belanja, memasak dan kebiasaan makan memiliki pengaruh langsung terhadap remaja diet kanak-kanak atau. Oleh kerana itu orang tua dapat membantu mempromosikan nutrisi yang baik dengan menetapkan contoh yang baik. kebiasaan makan sehat dan sukan teratur seharusnya menjadi sebahagian rutin dari kehidupan keluarga anda. Jika orang tua makan makanan berkalori tinggi lemak atau tinggi dan bersenam tidak ada, kemungkinan anak dan remaja akan makan dan sukan dengan cara yang sama!



    thanks for visit adee's blog!